Co robiły przyjaciółki Kurowska, Jurksztowicz w lesie na Mazurach?

Anna Markiewicz
4 min przeczytany

Gwiazdy w ostatni weekend wybrały się na Mazury, aby odetchnąć świeżym powietrzem, pospacerować, pozbierać grzyby, ale i porozmawiać o ważnych sprawach.

Ogólnopolski projekt „Kulinarnym Szlakiem Po Zdrowie „ Fundacji Zdrowia i Kultury „Kochaj Życie” zapoczątkowała konferencja z udziałem gwiazd, w pięknym hotelu Natura Mazur w Warchałach. Intencją projektu jest szeroko pojęta profilaktyka i ochrona zdrowia oraz popularyzacja problemu jakim jest wzrost chorób cywilizacyjnych wynikających z siedzącego trybu życia oraz niewłaściwego odżywiania się. Joanna Kurowska, Izabela Trojanowska, Sylwia Wysocka, Anna Jurksztowicz i Monika Jarosińska wzięły w niej udział, bo same starają się prowadzić zdrowy styl życia, a także dlatego, że dochód z przedsięwzięcia zasili konto Fundacji „Kochaj życie” opiekującej się głównie dziećmi z ciężkimi schorzeniami ortopedycznymi. Prezesem fundacji jest Małgorzata Nowotnik, a jej ambasadorem legendarny pilot, kapitan Tadeusz Wrona, który także uczestniczył w konferencji.

Piotr Jakubik, Horeca GGZ, Izabela Trojanowska/materiały prywatne

Odchudzona Kurowska


Projekt objęła opieką dr Barbara Jerschina, właścicielka Dr Jerschina Face & Body Clinique w Warszawie. Członkini: Lekarskich Towarzystw Krajowych, Europejskich i Światowych Medycyny Estetycznej, Przeciwstarzeniowej, Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego, Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością. Dr Barbara Jerschina jako jedna z pierwszych była autorką ogólnopolskiego programu „Pożegnanie z nadwagą”, gdyż jak uważa, to właśnie nadmiar kilogramów jest przyczyną wielu poważnych chorób, których można uniknąć dzięki zmianie stylu życia, a przede wszystkim nawyków żywieniowych. To ona stoi za spektakularną metamorfozą Joanny Kurowskiej, która na konferencji zadziwiała piękną, nową sylwetką.

– Wzięłam się profesjonalnie, poszłam do wybitnej lekarki i ona mnie po prostu trzyma w ryzach. Musiałam zrobić wszystkie badania,jestem pod stałą kontrolą,więc czuję się w tym procesie odchudzania bezpiecznie. Pani doktor ma doskonale wyposażoną klinikę w sprawdzone certyfikowane urządzenia, dzięki którym moja skóra pozostaje w bardzo dobrej kondycji- wyznaje gwiazda serialu „Teściowie”.

Anna Jurksztowicz, Joanna Kurowska i dr Barbara Jerschina/Materiały prywatne

Anna Jurksztowicz od dawna stara się jeść zdrowo. Podstawą jej diety są owoce i warzywa. Stosuje dietę prostą, z produktami jak najmniej przetworzonymi, a codzienne ćwiczenia są dla niej jak mycie zębów. Pije dużo wody, a na słodycze pozwala sobie tylko w święta.

Wysocka ma słabość do słodyczy

Za to słabość do nich ma Sylwia Wysocka. Na szczęście jest chyba jedną z najbardziej wysportowanych polskich aktorek, świetnie i dużo pływa, a ostatnio zapisała się na kursy samoobrony, więc jeśli nawet zdarzy jej się „zgrzeszyć” szybko spala nadprogramowe kalorie i od lat cieszy się tą samą, nienaganną figurą.

Adrianna Rogalska, dyrektor Hotelu Natura Mazur, Sylwia Wysocka, Prezes Fundacji Kochaj Życie Małgorzata Nowotnik/ materiały prywatne

Trzyma dietę

Wahania wagi odczuwa Monika Jarosińska, która jak zwykle zachwyciła śpiewem na uroczystej kolacji. Aktorka wyznała, że po operacji kręgosłupa troszkę przytyła z czym bardzo źle się czuła.

Monika Jarosińska/materiały prywatne

– Na co dzień od jakiegoś czasu trzymam się diety 1200 kcal, ale na konferencję w Hotelu Natura Mazur Nina Basco przygotowała mi dwie dość odważne kreacje, więc, żeby się w nich dobrze czuć, miesiąc wcześniej jeszcze zmniejszyłam ilość kalorii i schudłam pięć kilogramów. Będę walczyła, żeby to utrzymać – zwierzyła się.

Poleca jazdę na rowerze

Izabela Trojanowska uwielbia jazdę na rowerze i zabiegi elektrostymulacji mięśni, poleca też warzywne diety oczyszczające i głodówki, i jak widać słusznie, bo wygląda zachwycająco. Zresztą wszystkie gwiazdy wyglądały zjawiskowo w stylizacjach Niny Basco, które przygotowała właścicielka marki, Olga Świechowicz. Wieczorna kolacja, na którą zaprosiła gości pani Adrianna Rogalska, dyrektor Hotelu Natura Mazur, została skomponowana z darów regionalnych pól, łąk, rzek, jezior i lasów i była przykładem na to, że zdrowe jedzenie może być wykwintne i smaczne.

Goście na konferencji w hotelu Natura Mazur
Mariusz Pietrzyk, prezes firmy Vertego, Monika Jarosińska, kapitan Tadeusz Wrona/materiały prywatne
Udostępnij ten artykuł
Uwielbiam stare kino, ale i nowsze produkcje. Jestem na bieżąco z filmami. Wybieram te historyczne, wojenne, sensacyjne. Matka dwóch synów i trzech kotów. Odpoczywam przy gotowaniu i krótkich wypadach z dziećmi.
Brak komentarzy
Złota Scena
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.